MedWatch

Tysk udvikler af coronavaccine tredobler på første handelsdag

Tyske Curevac', der er blandt vaccineselskaberne med en kandidat til behandling af covid-19, aktiekurs er mere end tredoblet på sin første handelsdag i USA.

Foto: THOMAS KIENZLE/AFP/Ritzau Scanpix

Den tyske børsdebutant Curevac stiger med 203,1 pct. - mere end en tredobling - på sin første handelsdag fredag i USA, da aktien stiger til 48,5 dollar fra en udbudskurs på 16 dollar.

Curevacs indtil nu højeste niveau fredag er 48,88 dollar eller et plus på 205,5 pct.

Curevac, som gør sig inden for udvikling af vacciner og blandt andet også har en kandidat til behandling af covid-19, har i forbindelse med noteringen solgt 13,33 mio. aktier og dermed rejst 231 mio. dollar i nye penge. Aktien blev oprindeligt udbudt i intervallet 14-16 dollar.

Vaccineselskabet har sideløbende også sikret sig 100 mio. euro ved et privat aktiesalg

Den tyske stat købte i juni via sin udviklingsbank, Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), 23 pct. af Curevac for 300 mio. euro.

Curevac fik i juni også grønt lys af sundhedsmyndighederne til at indlede et fase 1-forsøg med sin kandidat til en vaccine mod corona.

Med stigningen fredag har Curevac en markedsværdi på 8,4 mia. dollar. Baseret på fredagens valutakurser er værdien steget med 446 pct., siden den tyske stat købte sig ind i selskabet for omkring to måneder siden.

/ritzau/FINANS

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier