MedWatch

Det lysner for Genmabs Darzalex efter salgsnedgang under pandemien

Ifølge Genmabs adm. direktør Jan van de Winkel er de negative effekter fra covid-19-pandemien ved at tone ud for selskabets primære kilde til indtjening, knoglemarvskræftmidlet Darzalex.

Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab. Foto: Stine Bidstrup/ERH

Coronaudbruddet lagde også hindringer i vejen for Genmab i andet kvartal, men effekterne af pandemien er ved at lette, vurderer adm. direktør i Genmab Jan van de Winkel.

"Nogle kliniske studier har været påvirket, for eksempel studier hvor der skulle tages vævsprøver af patienten. Det er ikke noget, som læger og patienter har været glade for under coronaæraen. Samtidig er salget helt sikkert påvirket i andet kvartal," siger Jan van de Winkel.

Samlet faldt partneren Janssens salg af Darzalex mod knoglemarvskræft med 4 pct. til 901 mio. dollar i kvartalet - en tilbagegang som forklares med virusudbruddet.

Til gengæld lysner det allerede.

"Jeg tror, at vi vil se færre og færre effekter. De seneste ugentlige receptdata fra USA har været på præ-covid-19-niveau, eller over 50 mio. dollar om ugen. Så vi har fastholdt vores prognose for Darzalex. Samtidig tror jeg, at vi vil indhente noget, da nye patienter sandsynligvis har ventet på at blive behandlet med den subkutane version af Darzalex," siger Jan van de Winkel.

Lanceringen af den nye mere bekvemme version af Darzalex følger planen, og Genmab har store forventninger til næste generation af kræftmidlet, da den reducerer behandlingstiden til bare tre til fem minutter fra omkring tre en halv time med den oprindelige intravenøse version.

"Vi ved, at hospitaler rent faktisk har trænet sygeplejersker i at gennemføre behandlingen med den subkutane version i patientens hjem. Det er selvfølgelig meget bedre for ældre patienter, i stedet for at de skal møde på hospitalet. Så vi er meget optimistiske i forhold til Darzalex," siger Jan van de Winkel.

Væksten er robust

Tilbagemeldingerne fra partneren Janssen er også, at væksten i salget er robust, når effekterne af covid-19 tages ud af tallene.

"I USA ser vi eksempelvis, at 24 pct. af patienterne med knoglemarvskræft får Darzalex. Det er den største andel nogensinde. Som førstebehandling er tallet 9 pct., mens det for et år siden var 3 pct. Som andenbehandling er det 42 pct., så ærligt talt er der set med vores øjne ikke meget at bekymre sig om," siger Jan van de Winkel.

Han peger på, at lanceringen af den subkutane Darzalex følger planen, og forudser på linje med 2020-prognosen om et salg på 3,9-4,2 mia. dollar, at midlet sandsynligvis bliver en firedobbelt blockbuster i år.

"Jeg mener, at alle analytikere estimerer, at det bliver et 10 mia. dollar stort lægemiddel i 2030, og det er vi enige i. Vi mener faktisk, at de er for konservative," siger Jan van de Winkel.

Hvor meget højere end 10 mia. dollar, Genmabs eget bud lyder, holder van de Winkel dog for sig selv.

Genmab lader op til kapløb med Roche med ny hovedkandidat

Sydbank: Plusserne i Genmab-regnskab er Tepezza og løftet af prognosen

Genmab opjusterer forventningerne til 2020 på grund af større royalty-indtægter

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier