MedWatch

MSD rykker opkøbt coronavaccine i klinikken i tredje kvartal

Gennem sit opkøb af det østrigske biotekselskab Themis vil MSD nu til at accelere udviklingen af en vaccine mod sygdommen. Planen er at gå i gang med de kliniske studier i løbet af tredje kvartal.

under topchef Kenneth Frazier har MSD erhvervet to vaccinekandidater mod coronavirussen. Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau Scanpix

MSD er nu så småt ved at være klar til at sætte gang i de kliniske studier for den første af sine vaccinekandidater mod coronavirussen sars-cov-2.

Det skriver Fiercebiotech.

Vaccinekandidaten, som går under navnet V591, er blevet erhvervet gennem MSDs opkøb af det østrige vaccineselskab Themis Bioscience i maj i år. Inden da havde de to virksomheder arbejdet sammen i knap i et år.

MSD er dermed et stykke bag de andre medicinalselskaber, som også arbejder på en vaccine mod virussen, hvoraf Astrazeneca, Moderna og konstellationen af Biontech og Pfizer af blandt de førende. MSD lader dog til, at sætte sin lid til sin mangeårige ekspertise inden for vaccineudvikling - virksomheden er en af verdens strøste producenter af vacciner.

Tidligere har MSDs adm. direktør Kenneth Frazier også udtalt sig om farerne ved at halse igennem vaccineudviklingen for hurtigt.

Udover Themis-vaccinen har MSD også alliereret sig med IAVI om en anden vaccinekandidat, V590, hvor man planlægger at starte kliniske studier i år, omend det nærmere tidspunkt ikke bliver udspecificeret.

MSD overtager Themis og accelererer coronamidler

MSD-topchef advarer mod hype af coronavirusvacciner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier