MedWatch

MSD overtager Themis og accelererer coronamidler

Med et opkøb og en rettighedsaftale udbygger MSD sin pipeline af coronamidler med både en forebyggende vaccine og en egentlig behandling af covid-19.

Foto: Brian Lawless/AP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske medicinalselskab MSD styrker sin satsning på lægemidler og vacciner mod coronavirus med et opkøb og en samarbejdsaftale.

Tirsdag har MSD således indgået aftale om køb af det privatejede biotekselskab Themis, der er i færd med at udvikle en vaccine mod coronavirus sammen med Institut Pasteur og University of Pittsburgh.

Det fremgår af en meddelelse fra MSD, der ikke offentliggør købsprisen.

De to selskaber har i forvejen samarbejdet om udvikling af vaccinekandidater, og MSD planlægger med købet at accelerere Themis' vaccinekandidat mod coronavirus.

I en særskilt meddelelse oplyser MSD desuden, at det har indgået aftale med Ridgeback Biotherapeutics om køb af rettighederne til et antiviralt middel ved navn EIDD-2801 til behandling af patienter med coronavirus. Heller ikke her offentliggøres de finansielle detaljer vedrørende handlen.

MSDs programmer rettet mod coronavirus omfatter desuden en vaccine, som udvikles i samarbejde med IAVI, skriver Bloomberg.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier