MedWatch

Hansa Biopharma indgår milliardaftale med amerikansk genterapifirma – direktør jubler

Biotekselskabet Hansa Biopharma, der har danske Søren Tulstrup som topchef, har landet en milliardaftale med det amerikanske genterapifirma Sarepta. Aftalen giver Hansa Biopharma 66 mio. kr. samt op til 2,6 mia. kr. i milepælsbetalinger.

Søren Tulstrup, adm. direktør i Hansa Biopharma. | Foto: Hansa Biopharma

De gode nyheder vælter ind hos det børsnoterede svenske biotekselskab Hansa Biopharma, der har danske Søren Tulstrup som topchef og Lundbecks forhenværende forskningschef Anders Gersel Pedersen i bestyrelsen.

Torsdag fortæller selskabet, at det har indgået en aftale med det amerikanske genterapifirma Sarepta Therapeutics om at udvikle Hansa Biopharmas lægemiddelhåb imlifidase som en forbehandling til genterapi af to sjældne sygdomme hos udvalgte patienter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Coloplast ser potentiale i Rusland

I 20 år har Coloplast opereret på det russiske marked, hvor konkurrencen er hård - ikke mindst fra de lokale virksomheder, der ifølge selskabets landechef favoriseres af de landets myndigheder.

FDA siger god for nyt Ambu-produkt

Ambus nyeste produkt, et system der gør det muligt at lave både procedurer i lungerne og tage væskeprøver fra dem, er i dag blevet godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier