MedWatch

Stor usikkerhed om mulig fusion mellem Astrazeneca og Gilead

Rygterne om at Astrazeneca ønsker en fusion med Gilead – hvad der ville stå til at blive den største fusionsaftale i branchen – har skabt røre i markedet efter børsåbningen i USA.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Der er stor usikkerhed vedrørende nyheden om, at en mulig fusion mellem de to medicinalselskaber Gilead Sciences og Astrazeneca kan finde sted.

Natten til søndag kunne Bloomberg News fortælle, at britiske Astrazeneca i sidste måned henvendte sig til den amerikanske rival Gilead Sciences om en mulig fusion, i hvad der kunne blive den hidtil største fusionsaftale i industrien.

Mandag eftermiddag skriver det amerikanske finansmedie The Fly således, at de to selskaber ikke er i kontakt med hinanden.

Det skal CNBC's finansjournalist David Faber have rapporteret, efter at have talt med "flere kilder" fra Gilead Sciences.

I det amerikanske formarked steg Gilead-aktien op til 5 pct., men kort tid efter handlen med aktier åbnede, stiger aktien kun 1,1 pct. til 77,5dollar.

Aktien hos AstraZeneca, der er noteret på børsen i London, falder mandag eftermiddag 2,8 pct. til 52,3 pence.

Astrazeneca har været i dialog med Gilead om mulig fusion 

Mere fra MedWatch

Amerikansk coronavaccine er over 90 pct effektiv

Amerikanske Novavax oplyser mandag, at selskabets vaccine viser 90,4 pct. effektivitet mod flere forskellige varianter af covid-19. Selskabet forventer at søge om godkendelse i tredje kvartal i 2021.

Dansker skal stå i spidsen for Olympus i Norden og Holland

Japanske Olympus har peget på en dansker til at stå i spidsen for medicoselskabets forretninger i Norden og Holland. "En enorm ære," lyder det fra manden, der træder ind i den nye rolle efter 15 år i koncernen, de seneste otte år som landechef i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier