CSL går sammen med universitet om at udvikle coronavirusvaccine

Det australske medicinalselskab CSL og University of Queensland er de seneste partnere, der sammen vil udvikle og producere en vaccine mod den verserende coronavirus, der skal afprøves i fase 1-studier til juli.
Foto: University of Queensland / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: University of Queensland / Reuters / Ritzau Scanpix

Endnu et større medicinalselskab melder sig nu ind i kapløbet om at udvikle en vaccine imod den verserende coronavirus.

Det australske selskab CSL, der er verdens 28.-største medicinalfirma målt på omsætning, er således gået sammen med det australske University of Queensland om at udvikle og senere producere universitetets coronavirusvaccine.

Partnerne får desuden støtte fra den internationale vaccinealliance Cepi, der allerede i januar skød 70 mio. kr. i University of Queenslands vaccineprojekt.

De økonomiske vilkår i den nye aftale er ikke offentlige.

Partnerne håber at starte fase 1-studier med vaccinen i juli, mens CSL arbejder på at kunne producere 100 millioner doser af vaccinen i 2021.

CSL og University of Queensland er ikke forrest i kapløbet om at udvikle en coronavirusvaccine, men det er sandsynligt, at der bliver brug for flere vacciner for at imødekomme verdens samlede efterspørgsel. Samtidig er der ingen garanti for, at dagens mest lovende vaccinekandidater fungerer.

De tre mest fremskredne vaccinekandidater mod coronavirussen kommer fra amerikanske Moderna, et partnerskab mellem Oxford University og Astrazeneca samt kinesiske Cansino Biologics.

"Det at have CSL, en australsk-baseret, førende virksomhed inden for biotek, til at fremdrive vores vaccine er et fantastisk resultat for det forskerhold, som har arbejdet utrætteligt siden januar på projektet, der vil være til fordel for Australien og for verden," skriver dansk-australske Peter Høj, der er præsident for University of Queensland, i en pressemeddelelse.

CSL er herhjemme primært kendt gennem datterselskabet CSL Behring.

Den amerikanske stat udvælger fem coronavirusvacciner til "Operation Warp Speed" 

EU stiller 18 mia. kr. klar til forhåndsindkøb af coronavirusvacciner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også