MedWatch

11 års arbejde kulminerer for Orphazyme: "Mange ting begynder at falde på plads"

Meget flasker sig for Orphazyme i øjeblikket, og optimismen og glæden er tydelig at mærke hos finansdirektør Anders Vadsholt, efter at selskabet fredag morgen har sendt sit lægemiddel arimoclomol til godkendelse hos FDA.

Anders Vadsholt, finansdirektør i Orphazyme, glæder sig over, at FDA ofte svarer virksomheden skriftligt inden for 24 timer. | Foto: Orphazyme / PR

Fredag er en glædens dag for det københavnske biotekselskab Orphazyme, der under morgenkaffen kunne annoncere, at selskabet har sendt sit lægemiddel arimoclomol til godkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Det er kulminationen på et arbejde, der begyndte, da forskningsdirektør Thomas Kirkegaard Jensen og tidligere adm. direktør Anders Hinsby til en barnedåb for 11 år siden talte sammen om et nyt hobbyprojekt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier