Tidligere Enochian-direktør: Jeg blev fyret, efter jeg stillede kritiske spørgsmål

Enochian Biosciences' tidligere finansdirektør Robert E. Wolfe skriver i et søgsmål, at han blev fyret, efter at han stillede kritiske spørgsmål om millionbetalinger til selskabets omdiskuterede medstifter Serhat Gumrukcu.
Foto: Philip Davali / Ekstra Bladet / Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali / Ekstra Bladet / Ritzau Scanpix

Robert E. Wolfe, den tidligere finansdirektør i det dansk-amerikanske biotekselskab Enochian Biosciences, hævder i et søgsmål mod selskabet, at han blev fyret, efter at han stillede kritiske spørgsmål om selskabets medstifter og centrale forsker Serhat Gumrukcu.

Det skriver Børsen.

Den tidiligere finansdirektør skriver i søgsmålet, at han undrede sig over millionbetalinger – blandt andet 5,8 mio. kr. årligt til "personlig beskyttelse" – til Serhat Gumrukcu.

Enochian-formand René Sindlev siger til Børsen, at det beløb er ukorrekt, og at Robert E. Wolfe selv har været med til at godkende betalinger til Serhat Gumrukcu.

Enochian Biosciences har tidligere fortalt, at selskabet sagde farvel til Robert E. Wolfe i begyndelsen af 2019, fordi det ville have en finansdirektør på fuld tid og ikke blot en konsulent.

Robert E. Wolfe selv ønsker ikke at udtale sig om sagen til Børsen.

Omdiskuteret selskab

MedWatch har tidligere publiceret flere artikler om Serhat Gumrukcu, hans indblanding i Enochian Biosciences, hans alternative behandlinger og hans forbindelse til selskabets kulørte persongalleri, der blandt andet tæller smykkerigmanden René Sindlev og Karsten Ree.

Læger og forskere har blandt andet over for MedWatch tvivlet på det videnskabelige grundlag for Enochians påståede potentielle hiv-kur, mens de også har påpeget, at Serhat Gumrukcu ikke har udgivet nogen videnskabelige artikler om hiv.

MedWatch har desuden beskrevet, hvordan Serhat Gumrukcu tidligere er blevet dømt i en retssag, hvor han har behandlet diabetespatienter med igler og kræftpatienter med intravenøs mistelten samt amygdalin – et stof, som Kræftens Bekæmpelse advarer imod, fordi det bliver solgt på nettet som en kræftkur, men kan være dødeligt.

Samtidig har den danske milliardær og Enochian-investor Karsten Ree fortalt til MedWatch, at han personligt har været behandlet med igler hos Serhat Gumrukcu, mens MedWatch også har beskrevet Serhat Gumrukcus forbindelse til et center, der beskæftiger sig med parapsykologi – studiet af overnaturlige fænomener som mysticisme og clairvoyance.

Dertil kommer, at myndigheder i USA over for MedWatch har bekræftet, at Serhat Gumrukcu ikke har autorisation til at praktisere medicin i Californien og Pennsylvania, hvor han har givet sine alternative behandlinger.

Siden har DR afdækket, at Serhat Gumrukcu også har behandlet kræftsyge danske børn med alternative behandlinger, mens Børsen altså nu kan fortælle, at selskabet er i juridisk slagsmål med sin tidligere finansdirektør.

Du kan læse hele serien om Enochian Biosciences, Serhat Gumrukcu og det farverige persongalleri bag selskabet her.

Serie: Enochian – landvinding eller luftkastel? 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også