MedWatch

Lundbecks migrænemiddel er på markedet i USA

Migrænemidlet Vyepti, som Lundbeck fik med som et af de væsentligste aktiver i købet af amerikanske Alder Biophamaceuticals, er nu til salg i USA.

Foto: Jens Dresling

Lundbecks middel til forebyggelse af migræne hos vokse, der markedsføres under navnet Vyepti, er mandag blevet kommercielt tilgængeligt i USA og kan købes hos særlige distributører og apoteker.

Det fremgår af en meddelelse på Bloomberg.

Lundbeck fik markedsføringstilladelse den 21. februar af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til lægemidlet Eptinezumab, der bliver markedsført under navnet Vyepti.

Dengang blev det oplyst, at midlet ville være tilgængeligt fra netop april 2020.

Godkendelsen er vigtig for Lundbeck, der overtog rettighederne til midlet med købet af amerikanske Alder Biophamaceuticals i september sidste år.

Det skete i handel til omtrent 2 mia. dollar, eller dengang omkring 13 mia. kr., hvor netop Eptinezumab blev fremhævet som det væsentligste aktiv.

Midlet henvender sig til en del af markedet, der i øjeblikket udgøres af tre midler fra Amgen, Eli Lilly og Teva Pharmaceuticals.

Vyepti er dog det første af sin art, der doseres intravenøst - det vil sige direkte ind i en vene - og ifølge Lundbeck har Vyepti trods en noget længere behandlingstid flere fordele sammenlignet med de tre konkurrerende midler, der alle injiceres under huden.

Lundbeck-konkurrent får grønt lys til migrænepille

Lundbeck jubler over ny godkendelse, men forventer ikke de store effekter i år

Finanshus: Lundbecks nye migrænemiddel er til nichebrug

FDA godkender Lundbecks migrænemiddel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier