MedWatch

Gilead ændrer anmodningsproces for eksperimentelt corona-middel

Efterspørgslen på Gileads eksperimentelle covid-19-behandling er så stor, at biotekselskabet nu ændrer sin procedure for at udlevere midlet.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske biotekvirksomhed Gilead Sciences vil grundet massiv efterspørgsel ikke længere behandle individuelle anmodninger om tilladelse til brug af koncernens eksperimentelle coronavirus-medikament, remdesivir.

Det skriver Wall Street Journal.

Selskabet satser på, at ændringen vil kunne fremskynde processen for læger og hospitaler, som hasteanmoder om brug af lægemidlet og derved også udvide adgangen for flere patienter.

Som situationen er nu, kan Gilead nemlig ikke rettidigt behandle alle de individuelle anmodninger.

"Vores system kan ikke understøtte den overvældende mængde af anmodninger vi får på grund af covid-19," skriver Daniel O'Day, selskabets administrerende direktør, i et åbent brev ifølge Wall Street Journal.

Han understreger dog, at Gilead vil kunne gøre en undtagelse og behandle en individuel anmodning, hvis der er tale om syge børn eller gravide corona-patienter.

Selskabet har indtil videre leveret det eksperimentelle lægemiddel til mere end 1000 patienter, skriver avisen.

Fredag blev de første danske patienter indlemmet i de to fase 3-studier, som Gilead har startet i samarbejde med den amerikanske stat, der skal afprøve remdesivir.

Gileads covid-19-håb remdesivir bliver afprøvet i Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier