MedWatch

Scandion mindsker tab på driften i fjerde kvartal og forer pengekassen

Biotekselskabet Scandion Oncology har torsdag fremlagt regnskab for et år, hvor selskabet har nået flere mål for udviklingen af selskabets lægemiddelkandidater.

Nils Brünner, adm. direktør, Scandion Oncology Foto: Scandion Oncology

Biotekselskabet Scandion Oncology kom ud af oktober, november og december 2019 med et driftsunderskud på 1,2 mio. kr. mod et underskud 5,6 mio. kr. i den tilsvarende periode i 2018.

Det viser biotekselskabets regnskab, der er offentliggjort torsdag formiddag.

Onsdag kunne Scandion fortælle, at selskabet havde fået 5 mio. kr. fra Danmarks Innovationsfond øremærket til den kliniske fase 2-udvikling af selskabets primære lægemiddelkandidat, SCO-101, målrettet mod patienter med metastatisk bugspytkirtelkræft.

Og det er efter planen, fortæller selskabets direktør, Nils Brünner, i en kommentar til regnskabet.

"Som planlagt modtog vi endelig godkendelse fra Lægemiddelstyrelsen og Etikudvalget i fjerde kvartal, 2019, og i første kvartal 2020 har vi indledt vores første kliniske fase 2-forsøg med SCO-101 i kombination med kemoterapi hos patienter med lægemiddelresistent metastatisk tyktarmskræft," siger han i regnskabet.

"Vi fik patentgodkendelse for SCO-101 fra Det Europæiske Patentkontor i oktober. For virksomheden er tildeling af dette første patent ekstremt vigtigt, da det giver Scandion Oncology den nødvendige beskyttelse og derved sikrer værdien af SCO-101. Med denne vigtige milepæl er Scandion Oncology et skridt tættere på kommercialisering af SCO-101," fortsætter Nils Brünner.

Biotekselskabets finansielle buffer var på 15,4 mio. kr. ved udgangen af 2019 - og onsdag kom der altså 5 mio. kr. mere i kassen.

"Jeg er tilfreds med den aktuelle likviditetsposition på 15,4 mio. kr. per 31. december 2019 sammen med de 5,0 mio. kr. fra Danmarks Innovationsfond," påpeger direktøren.

Samtidig kan der komme en yderlig kapitaltilførsel på 12,4 mio. svenske kr. ind, hvis et warrantsprogram udnyttes fuldt ud i tredje kvartal i år.

Udbyttet per aktie landede i fjerde kvartal 2019 på et underskud på 0,01 kr. mod et plus på 0,40 kr. i den tilsvarende periode året før. For hele 2019 ender underskuddet per aktie på 0,64 kr. mod et underskud i 2018 på 0,85 kr.

Scandion Oncology er noteret på Spotlight-børsen. Aktien er ikke handlet torsdag og står i 14,28 svenske kr.

Scandion Oncology får 5 mio. kr. til udvikling af lægemiddelkandidat

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier