MedWatch

Takeda får uventet milliardstor skatteregning for Shire-køb

Købet af Shire kommer nu til at give Takeda nogle uventede ekstraudgifter, da den irske regering afkræver Takeda næsten 3 mia. kr. i ekstra skat relateret til en tidligere aftale mellem Shire og AbbVie.

Foto: Kim Kyung Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

Ekstraudgifter er i sig selv ikke unormale i forbindelse med en større købsaftale, men det er nu alligevel en meget markant ekstra udgift, som for nylig er landet i Takedas skød i forbindelse med opkøbet af Shire.

Ifølge Fiercepharma afkræver myndighederne i Irland, hvor Shire har sit hovedkvarter, 398 mio. euro, knap 3 mia. kr., i forbindelse med handlen.

Årsagen er en gammel opbrudsaftale mellem Shire og AbbVie, da fusionen mellem de to selskaber faldt igennem på grund af ændringer i de amerikanske skatteregler. Aftalen sikrede Shire 1,64 mia. dollar i kompensation for den fejlslagne handel, men de penge skal der altså betales skat af, og skatteregningen går altså videre til Takeda.

Takeda har appelleret myndighedernes afgørelse.

Den ekstra regning er dårlige nyheder for Takeda, der har sat sig selv under markant pres med den næsten 400 mia. kr. store fusion med Shire, og derfor har været ivrig efter at få nedbragt gælden så hurtig som muligt. Selskabet har allerede frasolgt en række af de ikke-essentielle lægemidler fra Shires portefølje.

Takeda forventer årlige besparelser på yderligere 4 mia kr efter Shire-integration 

Takedas overskud i Danmark eksploderer efter international omrokering

Takeda-ansatte klager: "I favoriserer Shire-medarbejdere over os" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier