MedWatch

Danske cannabisproducenter taber millioner

Tre danske producenter af medicinsk cannabis har samlet tabt mere end 100 mio. kr. i seneste regnskabsår.

Foto: Miguel Medina/AFP / AFP

Pengene fosser ud af de danske producenter af medicinsk cannabis, mens de venter på Lægemiddelstyrelsens godkendelse til at indlede salget af deres produkter.

Det skriver dagbladet Børsen.

Således har Aurora Nordic Cannabis i seneste årsregnskab et underskud på 39 mio. kr., mens selskaberne Canopy Growth Denmark og Medican tabte henholdsvis knap 55 og 27 mio. kr.

Mads Ulrik Pedersen, adm. direktør for Aurora Nordic Cannabis, siger til avisen, at selskabet senest i 2021 skal give overskud.

Produktion, import og salg af medicinsk cannabis i Danmark har været muligt siden 2018, hvor en fireårig forsøgsordning administreret af Lægemiddelstyrelsen trådte i kraft.

Forsøgsordningen giver mulighed for produktion af medicinsk cannabis i meget større mængder, end man ser i andre lande i Europa, hvor det er blevet lovliggjort, og det har allerede fået en række lokale og internationale producenter på banen.

Især Odense Kommune har store ambitioner om at blive det absolutte knudepunkt for produktion af medicinsk cannabis i Danmark. Kommunen er således blandt medlemmerne i et netværk af offentlige og private virksomheder, hospitaler og institutioner, der skal sikre, at man når i mål med den ambition.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier