Synact får grønt lys til forsøg i Sverige

De svenske myndigheder har godkendt biotekselskabet Synacts ansøgning om at undersøge selskabets hovedaktiv blandt svenske patienter med leddegigt.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Biotekselskabet Synact forventer til december at kunne behandle den første svenske patient, efter at landets myndigheder har sagt god for selskabets ønske.

Omdrejningspunktet for forsøget er hovedkandidaten AP1189, der er baseret på forskning fra det hedengangne danske selskab Action Pharma. I forbindelse med salget af Action Pharma til Abbott for 610 mio. kr. tilbage i 2012, blev AP1189-projektet spundet ud i Synact Pharma, der blev stiftet til anledningen.

AP1189 afprøves netop nu blandt gigtpatienter på danske hospitaler, og derudover har Synact ansøgt de norske myndigheder om også at kunne afprøve lægemiddelkandidaten på norske sygehuse.

Studiet er et fase 2a-studie, hvor lægemiddelkandidaten skal afprøves i kombination med lægemidlet Methotrexat, hvor først sikkerhed og tolerabilitet undersøges med henblik på at finde den optimale dosis. Selve effekten af lægemidlet skal studeres i studiets anden del, når fase 2a-studiet er gennemført.

Forsøget er udformet som et såkaldt placebokontrolleret dobbelt-blindet lodtrækningsforsøg, hvor hverken patient eller behandler ved, om behandlingen sker med Synacts lægemiddel eller placebo.

Biotekselskab vil starte nyt forsøg med hovedaktiv og udsteder aktier for millioner

Danske myndigheder godkender Synacts forsøg med gigthåb

Synact er klar til fase 2 med gigthåb: "En stor milepæl for selskabet" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også