MedWatch

Novo Nordisk ændrer miliardaftale med irsk selskab: Betaler 40 mio. kr. for at overtage salgsansvar i USA

Novo Nordisk vil selv stå for salget af lægemidlet Macrilen i USA og smider 40 mio. kr. på bordet for at komme ud af en aftale med irske Strongbridge Biopharma.

Novo Nordisk ønsker ikke længere irske sælgere fra Strongbridge Biopharma til salget af lægemidlet Macrilen i USA. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840

Novo Nordisk har betalt irske Strongbridge Biopharma 6 mio. dollar (40 mio. kr.) for at afslutte en serviceaftale med biotekselskabet, der ellers skulle stå for salget af lægemidlet Macrilen, som Novo Nordisk overtog rettighederne til i efteråret 2018. En aftale der var vurderet til en værdi på op til 1,2 mia. kr.

Nu overtager Novo Nordisk det fulde salgsansvar i USA fra 1. december 2019 og vil ikke betale for Strongbridges salgsstyrke i landet, fremgår det af kvartalsmeddelelsen fra det irske selskab, der er børsnoteret i USA.

Det skriver Børsen.

"Novo Nordisk har revideret sin forretningsplan for Macrilen i USA og konkluderet, at der ikke længere er behov for den hjælp fra Strongbridges sælgere, som blev stillet til rådighed under en særlig aftale. Novo Nordisk mener, at de selv har de sælgere, der skal til for at bringe Macrilen på markedet i USA," skriver Novo Nordisk i et e-mailsvar til Børsen.

Aftalen fra 2018 indbefattede, at Novo Nordisk betalte 145 mio. dollar up-front for rettigheder til Macrilen, og desuden skal Novo Nordisk betale en royaltysats af salget frem til udgangen af 2027. Derudover købte Novo Nordisk 5,2 mio. aktier i Strongbridge til 7 dollar pr. aktie, svarende til en købspris på ca. 36,7 mio. dollar.

Macrilen er det første og eneste orale lægemiddel, der er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til anvendelse som indikator for diagnosticering af væksthormonfejl. I de tre måneder, der sluttede 30. september 2019 bogførte Strongbridge salg af Macrilen på 1,1 mio. dollar. Siden Novo Nordisk købte aktier i Strongbridge er aktiekursen i selskabet faldet 76 pct.

Novo-chef om Bluebird-aftale: "Vi stikker en tå i vandet i et helt nyt område"

Novo Nordisk forbereder fase 3-studie med ugentlig væksthormon til børn

Novo Nordisk har indgået aftaler for 16 mia som led i omfattende strategiskift

Novo Nordisk har overtaget rettigheder til hormontest

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier