MedWatch

Analytiker om Genmab: Både kvartalstal og ny prognose bedre end ventet

Biotekselskabet Genmabs opjustering kom ikke som en overraskelse, men den nye prognose er over konsensus, lyder det fra analytiker.

Foto: Lars Møller / Genmab / PR

Biotekselskabet Genmab opjusterede onsdag efter børsmarkedets lukning sine forventninger til 2019. Det kom ikke som den store overraskelse, at en højere dollarkurs har hjulpet koncernen på både top- og bund, men blandt andet flere milepælsbetalinger betyder, at den nye prognose er over konsensus, ligesom indtjeningen i tredje kvartal også er højere end ventet.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank.

"Det mest interessante og opløftende er opjusteringen med 300 mio. kr på toppen, som afspejler, at selskabet indregner en højere dollarkurs over for danske kr., end man hidtil har gjort. Og det løfter også forventningen til driftsresultatet for året," siger analytikeren.

Den stærkere dollarkurs var dog ikke en nogen overraskelse.

"Ikke desto mindre ligger den nye guidance lidt over, hvad der er ventet i markedet, og det er selvfølgelig positivt," vurderer analytikeren.

Søren Løntoft Hansen peger også på, at de realiserede tal for tredje kvartal var stærkere end ventet. Sydbanks analytiker fremhæver, at der er lidt flere milepælsbetalinger end ventet, højere valutakursomregning end forudset, ligesom refusionsbetalingerne lå over det spåede niveau.

"Omsætningen i tredje kvartal er derfor bedre end ventet, og til trods for kraftigt stigende omkostninger til forskning og udvikling er indtjeningen højere end ventet."

Og med de realiserede tal og den nye prognose in mente regner Søren Løntoft Hansen med, at Genmabs aktie skal belønnes.

"Man skal altid være varsom med at spå om, hvor begejstret investorerne bliver for en opdatering baseret mest på valuta, men jeg tror, investorerne vil bifalde regnskabet fra Genmab med en kursstigning."

Sydbanks analytiker understreger dog, at tallene for tredje kvartal ellers ikke indeholdt mange nyheder, og at det var ventet.

Efter fremlæggelsen af regnskabet af tredje kvartal regner Søren Løntoft Hansen med, at fokus de kommende kvartaler vil være på nyheder fra pipelinen. Her ser analytikeren frem mod de mange datafremlæggelser på ASH-konferencen i USA til december, herunder især nyt fra fase 1/2-studiet medDuobody-CD3xCD20 mod non-Hodgkins lymfoma.

"Noget af det, som skal drive kursen, er specielt synliggørelsen af værdierne for Genmabs tidlige forskningsprojekter, og der hæfter jeg mig ved data som præsenteres på ASH på Duobody-CD3xCD20 i non-Hodgkins lymfoma. Det bliver interessant at se på de data," lyder det fra Sydbanks analytiker.

Genmab opjusterer sine forventninger til 2019

Analytiker: Højere dollarkurs kan udløse opjustering hos Genmab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier