MedWatch

Genmab-boss har tiltro til guldæg – når salgsmål på 3 mia. dollar i 2019

Topchefen i Genmab, Jan van de Winkel, har trods analytikertvivl i sommer tiltro til, at selskabet når sit mål om et Darzalex-salg på 3 mia. dollar, når året er omme.

Jan Van de Vinkel, adm. direktør i Genmab, forventer at nå selskabets prognose om et salg af Dazalex på 3 mia. dollar, når året er omme. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Med kun knap to måneder tilbage af 2019 er den adm. direktør i Genmab, Jan van de Winkel, ikke i tvivl om, at selskabet når sit helårsmål for salg af kræftmidlet Darzalex, der lyder på 3 mia. dollar.

Det skriver Børsen på dagen, hvor Genmab fremlægger kvartalsregnskab.

"Jeg er ret komfortabel med, at vi rammer vores prognose (…) Brugen i første linje er øget – og mere imponerende, så antyder brugen blandt helt nye patienter, at vi næste gang vil se et meget højere tal," siger Jan van de Winkel til avisen.

Lægemidlet blev før sommeren godkendt til behandling af nydiagnosticerede patienter med knoglemarvskræft, men da mange patienter ventede med at lade sig behandle til efter sommerferien, udeblev salgsvæksten til at begynde med, hvilket fik nogle analytikere til at så tvivl om selskabets salgsprognose.

Siden har væksten fået mere fart, og i midten af oktober viste regnskabet fra partneren Johnson & Johnson en omsætning fra Darzalex på 765 mio. dollar (5,18 mia. kr.) i kvartalet, svarende til en stigning på 54 pct. fra samme kvartal sidste år.

Lykkes det Johnson & Johnson at krydse 3 mia. dollar-grænsen på salg af Darzalex, kan Genmab ifølge aftalen med partneren dels bogføre milepæle på 1,5 mia. kroner og dels se frem til 20 pct. royalties frem for de nuværende 12 pct.

J&J melder om over 50 pct. vækst i Darzalex-salget

Genmab får godkendt Darzalex i tredje kombination som førstebehandling

Guldæg har indbragt Genmab 1169 millioner kroner på seks måneder - nu opjusterer selskabet forventningerne

Genmab træder ind blandt verdens 50 mest værdifulde medicinalselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier