MedWatch

Guldæg har indbragt Genmab 1169 millioner kroner på seks måneder - nu opjusterer selskabet forventningerne

Genmab har i årets første halvdel modtaget en større pose penge fra partneren Janssen for salget af Darzalex end oprindeligt forventet. Det får nu biotekselskabet til at løfte dets forventning til hele årets resultat.

Foto: PR / Genmab

Biotekselskabet Genmab har onsdag løftet forventningerne til årets resultat, der nu lyder på et driftsoverskud på 2050 mio. kr. mod tidligere 2000 mio. kr.

Årsagen skal hovedsagtligt findes i en højere end forventet royality-betaling fra salget af Darzalex, der er udviklet af det danske-hollandske selskab men sælges af partneren Janssen.

I årets første seks måneder har midlet således indbragt Genmab 1169 mio. kr, hvilket er 49 pct. mere end i samme periode året før. Heraf kommer 667 mio. kr. fra royality-betalinger indløbet i årets andet kvartal.

Samlet lyder halvårets omsætning på 1,465 mio. kr, og for det fulde år løfter biotekselskabet forventningerne til omsætningen med 200 mio. kr til 4,8 mia. kr.

"Første halvdel af 2019 har i sandhed bragt gennemgribende forandringer til Genmab, da vi påbegyndte processen mod at være et dobbelt-noteret selskab med muligheden for at handle aktier i både USA i form af ADS'er og i Danmark," siger adm. direktør Jan van de Winkel om den dobbeltnotering, som selskabet fuldendte i juli.

"Vi har også bygget videre på det i forvejen succesfulde forhold til Janssen med underskriften af en aftale om at samarbejde eksklusivt om den næste generation af CD38-antistof-kandidaten Hexabody-CD38," lyder det videre.

På udgiftssiden har Genmab i årets første seks måneder brugt 1254 mio. kr. - 522 mio. kr. mere end de første seks måneder af 2018 - hvilket skyldes udgifter till den fortsatte udvikling af lægemiddelkandidaterne enapotamab vedotin og tisotumab vedotin, samt yderligere investeringer selskabets pipeline og ansættelsen af nye medarbejdere.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier