MedWatch

Genfirma straffes med 25 års udelukkelse og 290 mio. kr. i bøde for svindel og bestikkelse

Et amerikansk genfirma straffes med 25 års udelukkelse fra at praktisere i noget offentligt sundhedsprogram og betaler 290 mio. kr. for at lukke en sag om bestikkelse og faktureringer af unødvendige medicinske test.

Foto: Carsten Andreasen/IND

En prekær sag om bestikkelse og ulovlige faktureringer for millioner af dollars får nu konsekvenser for det amerikanske medicinalfirma UTC Laboratories, tidligere kendt som Renaissance RX.

Det New Orleans-baserede genselskab punger således ud med 42,6 mio. dollar, 290 mio. kr., for at lukke en sag om bestikkelse og faktureringer af unødvendige medicinske tests.

Hertil kommer udelukkelse i 25 år fra at indgå i offentlige sundhedsprogrammer af nogen som helst art.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium, ifølge Reuters.

Sagen udspringer af seks whistlebloweranmeldelser, der afslørede, at firmaet i perioden 2013-2017 betalte millioner af dollars under bordet til læger.

Som modydelse for bestikkelsen skulle de indgå i et fiktivt medicinsk forsøg og heri bestille genetiske tests hos firmaet samt oprette et register over mennesker, der gennemgik de genetiske test.

Samme bestikkelse tilbød selskabet andre enheder og enkeltpersoner, lyder anklagerne, ligesom UTC Laboratories er blevet dømt for at fakturere Medicare, et offentligt amerikanske sundhedsprogram, for unødvendige genetiske tests.

"Svindel med sundhedsydelser, uanset formen, skader patienter, ærlige læger og alle landets skatteydere," sagde den amerikanske advokat Peter Strasser i New Orleans i en erklæring.

UTC Laboratories ophørte med at operere i 2017 på grund af whistleblowerbeskyldningerne.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier