MedWatch

MSD går sammen med biotekfirma om at udvikle vacciner med levende bakterier

Medicinalselskabet MSD har sat adskillige milliarder på højkant i en ny samarbejdsaftale med det britiske biotekselskab 4D Pharma, hvor de to skal udvikle forbedrede vacciner baseret på levende bakterier.

MSD er kendt som Merck & Co. uden for Europa.

Verdens sjettestørste medicinalselskab målt på omsætning MSD kaster sig nu over en ny tilgang til vaccineudvikling i samarbejde med det britiske biotekselskab 4D Pharma.

MSD og 4D Pharma skal sammen udvikle forbedrede vacciner, som bliver baseret på 4D Pharmas ekspertise i at benytte levende bakterier til at modificere mikrobiomet – det vil sige kroppens bakteriebestand.

Detaljerne om projektet er sparsomme, men MSD skriver, at selskabet håber på at få indsigt i, hvordan mikrobiomet påvirker immunforsvarets reaktion på vacciner – og dermed vaccinernes effekt.

Dermed er der lagt op til, at de to selskaber skal udvikle midler, der ved at påvirke mikrobiomet kan forbedre og forstærke vacciners effekt.

Under aftalen skal MSD og 4D Pharma udvikle midler mod op til tre hemmelige indikationer.

MSD har til gengæld lovet mulige milepælsbetalinger på 2,4 mia. kr. pr. indikation plus royalties af eventuel omsætning fra midlerne. Samtidig melder MSD sig klar til at investere 34 mio. kr.

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier