MedWatch

Donald Trump lufter teori om farmaindustriens rolle i anklager mod ham

Under en event i Florida lyder det fra Donald Trump at han "ikke vil være overrasket," hvis farmaindustrien har spillet en rolle i at få samlet anklager sammen mod ham til en rigsretssag.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / RITZAU SCANPIX

Donald Trump har ad flere omgange udtalt sig kritisk omkring farmaindustriens forretningspraksis og priser både under sin præsidentkampagne og under senere præsidentskab.

Mest opsigtvækkende har han tidligere sagt at "farmaindustrien slipper afsted med mord," og tilsyneladende mener Donald Trump, at de udfald har gjort lægemiddelindustrien så vred, at de står bag demokraternes undersøgelser for muligheden for en rigsretssag mod ham.

Det skriver Fiercepharma.

Under et event i Florida har Donald Trump udtalt, at han "ikke vil være overrasket, hvis det var en af de industrier, som vi er gået op imod, som står bag, for eksempel farma."

Hos den amerikanske medicinalindustris brancheforening Phrma siger en talsperson, at "det ærlig talt er latterligt, at I spørger os om det," og afviste kategorisk, at farmaindustrien skulle have nogen som helst indflydelse på den situation, som Donald Trump befinder sig i for øjeblikket.

Igen udpeger det dog den fortsat meget prominente position, som lægemiddelindustrien indtager i det politiske spil i USA. For selvom republikanerne og demokraterne ser ud til, at være enig om meget lidt, så er en eller anden form for reform af USA’s sundheds- og lægemiddelindustri på programmet fra begge sider.

Novo-topchef: "Vi står midt i en diskussion, der er ekstremt svær at vinde"

Demokratisk og republikansk senator foreslår reform for at hæmme medicinpriser

Trump afslører prisindeks på medicin i kommende september-tale

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier