MedWatch

Top-republikaner afviser demokraternes plan om nye medicinpriser i USA

Dagen efter at demokraternes Nancy Pelosi præsenterede et nyt system til at sænke priserne på medicin i USA, skyder en af de mest magtfulde republikanere det ned og kalder forslaget "dødt fra fødslen".

Republikaneren John Thune afviser ligesom republikanernes leder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, at bakke op om demokraternes plan om lavere medicinpriser i landet. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Der lader ikke til at være stor opbakning i det republikanske parti til demokraten Nancy Pelosis plan for at sænke medicinpriserne i USA. Hun fremlagde i går et forslag til et nyt system, hvor sundhedsmyndighederne får mulighed for at true med højere skatter over for medicinalselskaber, der nægter at sænke deres priser. Det får i hvert fald ikke støtte fra den magtfulde republikanske senator John Thune, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Det lyder som en meget meget hårdhændet statslig indgriben i markedsforholdene, som i sidste ende vil dræbe det frie medicinmarked," siger John Thune.

Republikanernes leder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, har også allerede afvist Nancy Pelosis forslag, som har det formål, at sundhedsmyndighederne skal forhandle nye priser på op til 250 af de lægemidler, som er den største belastning for det amerikanske sundhedssystem, og som ikke er udfordret af kopikonkurrence.

Nyt forslag skal sænke medicinpriserne i USA

Trump afslører prisindeks på medicin i kommende september-tale

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier