MedWatch

Novartis stopper distribution af lægemiddel efter fund af forurening

Novartis-datterselskabet Sandoz nedlægger distribtionen af sin generiske version af halsbrandsmidlet Zantac globalt, efter der er blevet fundet urenheder i medicinen.

Foto: Ahn Young-Joon / AP / Ritzau Scanpix

Efter der er blevet fundet urenheder, der er potentielt kræftfremkaldende i halsbrandsmidlet Zantac, har Sandoz valgt at stoppe distributionen af sin generiske version af medicinen verden over, herunder i USA og Canada.

Det skriver Reuters.

Tidligere i september rejste både EMA og FDA alarm over fundet af urenheder i blodtryksmidlet. Det er det samme stof, N-nitrosodimethylamine, som skabte overskrifter i slutningen af sidste år, da det blev fundet i en række sartan-produkter. Efterfølgende har det forårsaget problemer med mangel på de stort brugte blodtryksmidler.

Her skal det oså bemærkes at et stop af distributionen ikke er det samme som en tilbagekaldelse, og produkterne stadig kan blive solgt, ligesom der endnu ikke er blevet udstedt nogen officiel advarsel mod at tage midlet endnu, mens de forskellige landes lægemyndigheder undersøger sagen nærmere.

Hos moderselskabet Novatis lyder det, at distributionsstoppet var indført som en foranstaltning mod problemerne og efterfølgende tiltag "vil blive implementeret efter vejledning af de relevante sundhedsmyndigheder"

FDA finder kræftfremkaldende stof i Sanofi-lægemiddel

Tusindvis af retssager på vej i skandale om forurenet blodtryksmedicin

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier