MedWatch

FDA finder kræftfremkaldende stof i Sanofi-lægemiddel

Både amerikanske og europæiske lægemiddelmyndigheder gennemgår i øjeblikket deres sikkerhedsanbefalinger af det udbredte middel ranitidine mod halsbrand, da der er fundet spor efter kræftfremkaldende urenheder.

Foto: Rune Pedersen

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har fundet urenheder i lægemidlet Zantac mod halsbrand, der markedsføres af Sanofi,, og det får nu også de europæiske lægemiddelmyndigheder EMA til at overveje deres sikkerhedsanbefaling af midlet.

Der er dog ikke nogen af agenturerne, som direkte advarer patienterne mod at tage medicinen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der blev i første omgang slået alarm omkring urenhederne i det aktive stof ranitidine af online-apoteket Valisure, som tester den medicin, som det sælger. Valisure fandt urenheder i Sanofis Zantac, og David Light, der er apotekets adm. direktør, sagde efterfølgende, at urenhederne kan opstå af sig selv, og det derfor ikke er sikkert, at det skyldes et problem i produktionen.

Urenheden hedder NDMA og er den samme urenhed, som er blevet fundet i en række sartan-midler i blodtryksmedicin, som man mener skyldes fejl i produktionsprocessen. Myndighederne har siden sidste år tilbagekaldt de lægemidler, og FDA udvidede i sidste måned sin undersøgelse omkring urenhederne i den type lægemidler.

Teva udvider tilbagekaldelse af forurenet blodtryksmedicin i USA

Teva tilbagekalder blodtryksmedicin fra indisk skandalefabrik

USA tillader midlertidigt salg af forurenet blodtryksmedicin for at undgå mangel

Generikagigant i milliardaftale med GSK

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier