MedWatch

Grünenthal lægger milliarder for celleterapi mod rygsmerter

Medicinalselskabet Grünenthal har indgået et milliardsamarbejde med det australske firma Mesoblast om at færdigudvikle og sælge en celleterapi mod kroniske rygsmerter.

Grünenthals hovedkvarter i Aachen i Tyskland. | Foto: Grünenthal / PR

Den tyske producent af smertestillende midler Grünenthal betaler nu milliarder for en celleterapi mod kroniske rygsmerter i samarbejde med det australske firma Mesoblast.

Mesoblast afprøver celleterapien MPC-06-ID i afgørende fase 3 mod kroniske smerter i den nedre del af ryggen og forventer resultater fra studiet næste år.

Grünenthal betaler op til 1 mia. kr. for celleterapien, allerede inden den er lanceret, og får til gengæld ret til at sælge celleterapien, hvis den bliver godkendt. Mesoblast beholder retten til tocifrede royalties af salget.

Grünenthal har desuden stillet Mesoblast en række milepælsbetalinger i udsigt, som kan bringe det samlede aftalebeløb op på 6,8 mia. kr. (1 mia. dollar), afhængig af midlets godkendelse og efterfølgende salg.

Under aftalen skal Grünenthal og Mesoblast desuden sammen påbegynde et fase 3-studie i Europa, som skal understøtte både en ansøgning hos de amerikanske sundhedsmyndigheder og det europæiske lægemiddelagentur.

Grünenthal køber to midler af Astrazeneca for 5,4 mia

Philip Just Larsen var chef hos Lilly og Sanofi - nu skal han bygge et smerteimperie 

Mere fra MedWatch

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Coloplast ser potentiale i Rusland

I 20 år har Coloplast opereret på det russiske marked, hvor konkurrencen er hård - ikke mindst fra de lokale virksomheder, der ifølge selskabets landechef favoriseres af de landets myndigheder.

FDA siger god for nyt Ambu-produkt

Ambus nyeste produkt, et system der gør det muligt at lave både procedurer i lungerne og tage væskeprøver fra dem, er i dag blevet godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier