MedWatch

Grünenthal køber to midler af Astrazeneca for 5,4 mia

Det tyske medicinalselskab Grünenthal lægger 5,4 mia. kr. på bordet for at købe salgsrettigheder til to godkendte lægemidler fra Astrazeneca.

Foto: Grünenthal

Medicinalselskabet Grünenthal, der specialiserer sig i udviklingen af smertestillende medicin, kaster nu 5,4 mia. kr. efter to godkendte lægemidler, som efter forventningen skal fordoble det tyske firmas driftsresultat.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Grünenthal køber salgsrettigheder til midlerne Nexium og Vimovo af Astrazeneca, som kan få yderligere 700 mio. kr. ud af handlen, hvis de to midler opnår en række salgsmål.

Begge midler er godkendte til salg på global plan, men Grünenthal køber kun rettighederne til at sælge Nexium i Europa og Vimovo i alle markeder undtagen USA og Japan.

Nexium, der er et middel mod mavesår og halsbrand, solgte sidste år for 1,6 mia. kr. på de markeder, som Grünenthal nu overtager.

Vimovo, som behandler gigt hos en specifik, mavesårs-labil patientgruppe, solgte for 520 mio. kr. på de markeder, som Grünenthal overtager.

Handlen er den største enkeltinvestering i privatejede Grünenthals historie, skriver selskabets adm. direktør Gabriel Baertschi i pressemeddelelsen. Grünenthal forventer, at indtægten fra midlerne vil fordoble selskabets driftsresultat (ebitda).

Grünenthal omsatte for 9,7 mia. kr. i 2017 og har ca. 5200 ansatte. I april blev danske Philip Just Larsen forskningsdirektør i firmaet på bekostning af Sanofi, hvor han forlod sin stilling som chef for diabetesforskning.

Sanofi laver ledelsesrokade og mister dansk diabeteschef 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier