MedWatch

Medicinalaktier i modvind: Novo Nordisk tager største aktiefald i 2019

Medicinalaktierne lider på de globale aktiemarkeder mandag, hvilket blandt andet har sendt Novo Nordisk ud i selskabets største aktienedtur i år.

Foto: Stine Tidsvilde

Medicinalaktierne er i modvind på de globale aktiemarkeder mandag, hvor sundhedssektoren er den mest faldende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Astrazeneca stryger med et fald på 3,6 pct. mod bunden af indekset, mens Novo Nordisk herhjemme falder 4 pct. til 343,10 kr., hvilket er det største fald i 2019.

Det er dog ikke selskabsspecifikt nyt, som tynger aktien, men derimod et generelt skifte væk fra de defensive aktier, mener Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

"Alle farmaaktier har det hårdt i dag, hvor der fortsat er en sektorrotation ud af defensive aktier som farma og ind i mere cykliske som de finansielle. Det så vi også i sidste uge. De defensive er blevet relativt dyre over det seneste halve år, og nu er markedet blevet en smule mere positivt igen, og så tror jeg, at der ledes efter det, som måske har performet lidt dårligt i en periode," lyder vurderingen.

Samme udvikling har Søren Løntoft Hansen, der følger life science-branchen som senioranalytiker hos Sydbank, noteret sig mandag:

"Der er ikke noget sektornyt, men det er mere et spørgsmål om, at investorerne søger mere over i risikobetonede aktier, oven på periode hvor farma har klaret sig rigtig stærkt," siger analytikeren.

19 Novo-topfolk skal afhøres i dansk milliardsag om kursmanipulation

Novo Nordisk lancerer biosimilær insulin til halv pris i USA

Nordea ser mulighed for Ozempic-salg på 10 milliarder i år

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier