MedWatch

Astrazeneca stiger oven på positive data for diabetesmiddel

Diabetespillen Farxiga giver medvind til Astrazeneca-aktien, efter medicinen i et nyt studie har genereret positive resultater som behandling mod hjerte-kar-sygdomme.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Det britisk-svenske medicinalselskab Astrazeneca stiger tirsdag 1,6 pct. på London-børsen, efter at selskabet har annonceret positivt data fra et studie med diabetespillen Farxiga til behandling af hjerte-kar-sygdom.

Studiet viste, at Farxiga reducerede risikoen hjerte-kar-død eller alvorlige hjerte-kar-hændelser sammenlignet med placebo i patienter med nedsat hjerte-pumpe-funktion (HFrEF) med eller uden type 2 diabetes. Alle patienter modtog desuden standardbehandling for deres hjerte-sygdom.

De nye resultater er gode nyheder for Astrazeneca, efter at Farxiga blev afvist af de amerikanske lægemiddelmyndigheder som en supplement-behandling til personer med type 1-diabetes, der ikke kunne opnå tilstrækkelig god sygdomskontrol med insulin alene.

Farxiga tilhører den klasse af diabetesmidler, der hedder SGLT2, og som er under voksende pres fra den nye klasse af rivaliserende diabetesmidler, som hedder GLP-1 – den lægemiddelklasse som Novo Nordisks Ozempic og Eli Lillys Trulicity tilhører.

Astrazeneca har derfor også god grund til at arbejde på at opruste på Farxiga for at vedligeholde midlets storsælgende profil – i første halvår har Astrazeneca solgt Farxiga tabletter for 726 mio. dollar (knap 1,9 mia. kr.).

Astrazeneca sætter tal på hjertekardata for diabetespille

Diabetesmiddel fra Astrazeneca tager en halv sejr i kæmpe hjertekarstudie

Astrazeneca får godkendt ny triple-kombo mod type 2-diabetes i USA

Astrazeneca viser stor fremgang for salg af diabetesmiddel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier