MedWatch

Astrazeneca viser stor fremgang for salg af diabetesmiddel

Salget af diabetespillen Farxiga voksede 27 pct. i årets tredje kvartal. Astrazeneca-direktør ser kvartalet som starten på en ny periode for selskabet.

Medicinalselskabet Astrazeneca kom fint ud af tredje kvartal, hvor det blev til et kerneresultat per aktie på 0,71 dollar - 6 cent mere end analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg News.

Helårsprognosen om et kerneresultat per aktie på 3,30-3,50 dollar fastholdes.

Lægemiddelomsætningen landede på 5266 mio. dollar - en stigning på 9 pct. i lokal valuta og den første kvartalsvise fremgang siden midten af 2016.

"I dag er en vigtig dag for Astrazenecas fremtid, da udviklingen i kvartalet og året til dato viser, hvad vi regner med vil blive starten på en ny periode med bæredygtig vækst i årene, der kommer," siger administrerende direktør Pascal Soriot ifølge regnskabet.

Blandt Astrazenecas vækstskabere er diabetespillen Farxiga, der solgte for 355 mio. dollar i tredje kvartal, svarende til en organisk vækst på 27 pct. i faste valutakurser.

Aktien i Astrazeneca stiger torsdag morgen 1,9 pct. til 5967 pence på børsen i London.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier