MedWatch

Analytiker: Markedet havde forudset ALK-opjustering

Belønningen udebliver for ALK-aktien trods mandagens opjustering. Markedet havde forudset opjusteringen fra allergiselskabet, lyder forklaringen fra aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen.

Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Ritzau Scanpix

En opjustering var ikke nok til at løfte aktien i ALK fra morgenstunden tirsdag, og det skyldes langt hen ad vejen, at markedet allerede havde sporet sig ind på en stærkere prognose.

Desuden haltede ALK's vækst i Nordamerika i andet kvartal, og samtidig er aktiemarkedet ikke ligefrem i det bedste lune i øjeblikket, vurderer analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

ALK venter nu en omsætning på 3200-3300 mio. kr. samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 150-250 mio. Den tidligere forventning var en omsætning i den øvre ende 3100-3300 mio. kr., samt et EBITDA-resultat i den øvre ende af 100-200 mio. kr.

"Markedet lå for det første allerede og ventede på opjusteringen, og det er ikke kvartalet, der trækker det. Her klarer ALK sig kun som forventet. Markedet regnede måske ikke med opjusteringen af forventningerne til driftsindtjeningen, men ALK er i færd med at investere i fremtiden, og når ikke hele den bedre bundlinje er drevet af toplinjen, er det måske ikke helt så imponerende," siger Michael Friis Jørgensen.

Retter sig efter kraftigt fald

ALK-aktien indledte morgenen med at falde omtrent 5 pct. til 1363, men har siden rettet sig og ligger ved godt en time efter åbningen 0,4 pct. lavere i 1434 kr.

En anden årsag til, at kursen fik et tryk fra morgenstunden, kan ifølge Michael Friis Jørgensen være, at ALK i kvartalet skuffer lidt vækstmæssigt i USA. Her voksede forretningen med 5 pct. organisk i andet kvartal, eller cirka halvt så meget som i første kvartal, hvor væksten var 11 pct.

Årsagen var ifølge ALK, at salget af ikke-allergi-relaterede produkter, herunder især fortyndingsvæsker og hætteglas, blev ramt af nogle ordreforskydninger i kvartalet.

"Men man skal også huske på, at den her aktie i høj grad er værdisat baseret på det fremtidige potentiale i tabletplatformen. Og her er der stadigvæk relativt begrænset signalværdi i salgsfremgangen," siger Michael Friis Jørgensen med henvisning til, at væksten på 19 pct. i andet kvartal i faktiske tal blot dækker over en salgsfremgang til 25 mio. kr. fra 19 mio. kr.

"Så det er hovedoverskrifterne, når det kommer til at forklare, hvorfor aktien reagerer negativt. Og så skal vi også lige have for øje, at når vi ser ud på markederne i øjeblikket, så er det ikke alle kursbevægelser, der kan forklares i øjeblikket," siger Michael Friis Jørgensen.

Tabletforretning er endnu en gang vækstmotor for ALK – vokser 9 pct. ALK-Abelló opjusterer sine forventninger dagen før regnskab 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier