MedWatch

Canada frygter for medicinmangel i kølvandet på Trump-udspil

Den canadiske lægemiddelindustris brancheforening råber vagt i gevær ovenpå præsident Donald Trumps melding om at åbne for import af lægemidler fra blandt andre Canada. Det kan føre til medicinmangel i Canada, lyder advarslen.

Den canadiske lægemiddelindustris brancheforening frygter for medicinmangel, hvis Trumps planer om at tillade parallellimport af medicin fra Canada til USA bliver en realitet. | Foto: Cole Burston / AFP / Ritzau Scanpix

Donald Trumps planer om at tillade import af medicin fra Canada og andre lande får nu lobbyister i den canadiske lægemiddelindustris brancheforening til at se rødt.

De frygter for mangel på medicin, såfremt præsidentens planer bliver en realitet, og brancheforeningen kalder derfor på lovgivning, der forbyder al eksport af medicin fra Canada til USA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier