MedWatch

Medie: Trump kan præsentere sundhedsudspil til september

Den amerikanske præsident Trump arbejder ifølge Wall Street Journal på nyt sundhedsudspil, der skal indgå i præsidentens kampagne for at blive genvalgt til næste år.

Foto: Alastair Pike / AFP / Ritzau Scanpix

Den amerikanske regering er langt i arbejdet med et udspil til en ny sundhedsplan.

Det siger unavngivne kilder til avisen Wall Street Journal, skriver nyhedsbureuet Reuters.

Planen, der vil blive lanceret som et alternativ til tidligere præsident Barack Obamas sundhedsreform, kan blive lanceret allerede til september, siger kilderne, der dog understreger, at Trump endnu ikke har givet sin godkendelse til udspillet.

Ifølge avisen vil planen blandt andet sætte fokus på sundhedsforsikringer til amerikanere med kendt sygdom.

Trump har igennem hele sin præsidenttid ofte langet ud efter medicinalindustrien, som ifølge Trump tager ublu priser for dens produkter på det amerikanske marked, mens samme lægemidler sælges billigere i andre lande.

Senest har sundhedsminister Alex Azar fortalt, at præsidenten arbejder på en plan om at starte import af lægemidler fra Canada, hvor priserne er lavere, end de er i USA.

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier