MedWatch

Novo og rivaler skal give prisinformation til New York-anklager

Anklagemyndigheden i New Yorks efterforskning af insulinpriserne er ikke begrænset til Sanofi, der mandag fortalte, at det var blevet stævnet af myndigheden.

Foto: Stine Tidsvilde

Novo Nordisk, Sanofi og Eli Lilly har alle modtaget en stævning fra anklagemyndigheden i New York, som kræver indsigt i selskabernes priser på insulinprodukter.

Det skriver Bloomberg News.

Sanofi meddelte mandag, at stævningen vedrører dokumenter relateret til rabatprogrammer, salg og udgifter, kontrakter, markedsføringsmateriale og juridiske tiltag.

Høje listepriser på insulin har længe været et varmt emne i USA og har mødt heftig kritik fra politikere og givet anledning til flere tvister.

Af Novos årsregnskab for 2018 fremgik det, at selskabet siden januar 2017 havde modtaget ti prisrelaterede gruppesøgsmål i USA. Fem er sagerne er lagt sammen i et søgsmål ved domstolen i New Jersey, mens en sag er afvist.

De øvrige fire sager afventer også en afklaring ved domstolen i New Jersey. Alle hævder, at producenterne har samarbejdet med indkøbsforeninger om at sætte kunstigt høje listepriser, som skulle betales af forbrugere, mens indkøbsforeninger blev tilbudt reducerede priser af producenterne for at sikre adgang til tilskudslister.

Novo og de øvrige insulinproducenter er også blevet bedt om at fremlægge information om deres prissætning af adskillige komitéer nedsat af Kongressen.

Hverken undersøgelserne eller retstvisterne ventes af Novo at få væsentlig indflydelse på selskabets fremtidige resultater eller pengestrømme.

New York-anklager kræver indsigt i Sanofis insulinpriser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier