MedWatch

New York-anklager kræver indsigt i Sanofis insulinpriser

Sanofi har mandag modtaget en stævning fra anklagemyndigheden i New York, som kræver indsigt i dokumenter vedrørende selskabets priser på insulinprodukter, oplyser selskabet i en meddelelse mandag aften.

Foto: Benoit Tessier / Reuters / Ritzau Scanpix

Novo Nordisks franske konkurrent Sanofi har mandag modtaget en stævning fra anklagemyndigheden i New York, som kræver indsigt i dokumenter vedrørende selskabets priser på insulinprodukter.

Det oplyser Sanofi i en meddelelse mandag aften ifølge Bloomberg News.

Stævningen kræver, at det franske farmaselskab udleverer materiale om rabatordninger, salg, omkostninger, kontrakter, marketing og verserende juridiske sager omkring priserne på insulin i USA til anklagere i New York.

Novo Nordisk er sammen med konkurrenterne Eli Lilly og Sanofi, da de tre tilsammen sidder på 90 pct. af markedet for insulin i USA, kommet i kraftigt negativt fokus på baggrund af stærkt stigende priser på insulin i USA.

Et nyligt lovforslag fremsat i det amerikanske Senat påpegede i sit resumé, at insulinprisen alene fra 2002 til 2013 blev tredoblet, og fra 2012 til 2016 steg listeprisen på 40 dages forbrug af insulin fra 344 dollar til 666 dollar.

Samme resumé anerkendte dog også de tre medicinalselskabers forklaring om, at en væsentlig årsag til prisstigningerne er, at de store amerikanske indkøbsforeninger har krævet større procentvise rabatter på insulin, hvilket har tvunget insulinproducenterne til at hæve deres listepriser. Til skade for patienter, som ikke er dækket af en sygeforsikring.

Amerikansk biotekselskab styrtdykker efter partners farvel

Sanofi-direktør: Bred pipeline skal genskabe vækst i diabetesforretningen

Sanofi indsender ansøgning for nyt middel mod type 1-diabetes

Sanofi indsender ansøgninger for tablet mod type 1-diabetes 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier