MedWatch

Endnu et milliardopkøb i amerikansk biotek

Amerikanske Exact Sciences planlægger at overtage konkurrenten Genomic Health for en samlet pris på 2,8 mia. dollar, oplyser de to selskaber mandag og bekræfter dermed fredagens rygter.

Foto: Howard Schneider / Reuters / Ritzau Scanpix

Det amerikanske biotekselskab Exact Sciences planlægger at overtage den mindre konkurrent Genomic Health for en samlet pris på 2,8 mia. dollar.

Det oplyser de to selskaber mandag og bekræfter dermed fredagens rygter, bragt til torvs af Bloomberg News, om at en handel var nært forestående.

Opkøbet, der ifølge aftalen skal ske ved en betaling på 27,50 dollar i kontanter og 44,50 dollar i aktier i Exact for hver aktie i Genomic, er det største i Exacts historie.

Prisen på 2,8 mia. dollar udgør en præmie på 4,9 pct. i forhold til slutkursen fredag, hvor Genomic steg med 5,6 pct. Aktien i Genomic var i forvejen gået op med 17 pct. gennem de første dage af sidste uge, da selskabet blev indlemmet i Standard & Poor's Smallcap 600-indeks, skriver Bloomberg News.

Begge selskaber gør sig inden for cancertests. Exact Sciences, der i år er steget med mere end 70 pct., har en succesfuld test inden for koloncancer, mens Genomics flagskib er en test til diagnose af brystcancer.

Begge selskaber leverede mandag samtidig regnskabstal for det forgangne kvartal. Begge med opjusteringer til aktionærerne.

Mandag falder Exact Sciences med 8,4 pct. på nyheden om åreladningen af likvider og udvandingen af sin aktie. Genomic Health stiger derimod 3,3 pct.

Össur-direktør sætter sin lid til, at opkøb kan skaffe flere kunder i nye markeder

Solomon-selskab indgår aftale til op mod 14 mia: "Vil bidrage positivt i mange år" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier