MedWatch

Glaxosmithkline overgår forventninger og opjusterer

En vaccine mod helvesild er en vigtig bidragsyder til GlaxoSmithKlines vækst i andet kvartal, og i det første halvår er det nu gået så godt for det britiske selskab, at det hæver forventningerne til resten af året.

Foto: Loriene Perera/REUTERS / X06711

Den britiske medicinalgigant Glaxosmithkline leverede et ordinært overskud per aktie på 30,5 pence i andet kvartal mod ventet 25,1 pence blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det ordinære driftsoverskud ramte 2,17 mia. pund mod ventet 1,96 mia. pund.

Overskuddet blev hentet med baggrund i en omsætning, der landede på 7,81 mia. pund mod ventet 7,59 mia. pund.

De positive resultater er især foranlediget af selskabets vaccine mod helvedsild, Shingrix, som er den primære årsag til, at vaccineporteføljen vokser med mere end 20 pct. og rammer 1,6 mia. pund. Shingrix stod for 386 mio. pund af det salg.

Men der er også vækst, omend i en lidt mere beskeden størrelsesorden i både farmaporteføljen og i forbrugersundhedsporteføljen. Her har væksten for begge ligget i den lave, etcifrede ende. Inden for medicinalprodukterne er det først og fremmest selskabets midler inden for luftvejssygdomme, som har taget et stort hop. Med en vækst på 12 pct. indhenter de i alt 752 mio. pund i kvartalet.

For hele året opjusterer Glaxo forventningen til udviklingen i resultatet per aktie. Nu ses et fald på 3-5 pct., mens det tidligere skøn lød på et fald på 5-9 pct.

Aktien stiger med 1,6 pct. på børsen i London efter regnskabet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier