MedWatch

Medie: Bavarian har problemer med at få godkendt ebolavaccine i DRCongo

Ifølge det belgiske medie De Standaard er DRCongos sundhedsminister skeptisk over for, om Bavarian og Janssens ebolavaccine vil gavne indsatsen mod den dødelige sygdom, fordi DRCongo allerede benytter en anden ebolavaccine.

Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Bavarian Nordic ser sammen med partneren Janssen ud til at være løbet ind i en mur i DRCongo, hvor landets regering ikke vil godkende en udrulning af selskabernes ebolavaccine, skriver det belgiske medie De Standaard.

Nyheden kommer, efter at Janssen i flere måneder har ventet på at få grønt lys til brugen af sin vaccine af den congolesiske regering. Men den godkendelse kan altså have lange udsigter – eller slet ikke blive til noget.

Ifølge De Standaard virker Oly Ilunga, der er sundhedsminister i DRCongo, ikke til at være fortaler for den vaccine, som Janssen har udviklet sammen med det danske biotekselskab.

Blandt årsagerne til sin skepsis skal Oly Ilunga have advaret om "problemer med ny kommunikation og tillid" i samfundet.

Myndighederne i DRCongo har i forvejen godkendt en anden type ebolavaccine, som allerede er taget i brug og har vaccineret mange tusinder i befolkningen. Vaccinen, der hedder rVSV-ZEBOV, er udviklet af MSD.

Tidligere skal sundhedsminister Oly Ilunga ifølge De Standaard have sagt, at en anden ebolavaccine vil være "forvirrende" for befolkningen, og at han ikke vil godkende blåstemplingen af endnu en af slagsen.

Janssen Phamaceuticals har stået parat med tilpas mange doser af sin ebolavaccine, så yderligere en halv million congolesere kan blive vaccineret mod ebola, der er en alvorlig, oftest livstruende infektion med et virus.

"Vi vil fortsætte med at stå klar med vacciner til myndighederne i DRCongo, hvis der er brug for det," lyder det fra Janssen ifølge De Standaard.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier