MedWatch

Venturefond klar med 530 millioner kr. til nordiske life science-startups

Den norsk-svenske venturefond Hadean Ventures er klar med en fond på 530 mio. kr., der skal investeres i opstartsvirksomheder i life science-branchen især i Norden.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Den pengetørstige underskov af opstartsvirksomheder i life science-branchen får nu mulighed for en håndsrækning fra ny kant, da den norsk-svenske venturefond Hadean Ventures er klar til at investere 530 mio. kr. (71 mio. euro) i branchen.

Hadean Ventures vil især investere i life science-opstartsvirksomheder i Norden, da fonden mener, at der her findes en uudnyttet guldgrube af potentielle ventureinvesteringer.

"Vores strategi har specifikt fokus på europæiske regioner, der har forskningsmiljøer i verdensklasse og et boomende startupmiljø, men som er underservicerede fra et venturekapitalistisk perspektiv – specielt Norden," skriver Hadean Ventures, der ledes af de to ledende partnere Ingrid Teigland Akay og Walter Stockinger, i en pressemeddelese.

De 530 mio. kr. kommer fra en række institutionelle investorer i Europa og USA og er samlet i en fond ved navn Hadean Capital I, som netop er lukket for nye investeringer. Blandt investorerne finder man blandt andet svenske Saminvest og den statslige norske fond Argentum.

Hadean Ventures har allerede skudt penge i tre selskaber: Det svenske biotekfirma Attgeno, det norske digitale sundhedsfirma Nisonic og det svenske diagnostikfirma Saga Diagnostics.

Venturefonden har kontorer i Oslo og Stockholm.

Venturefonde øjner guld i Øresunds life science-klynge 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier