MedWatch

Fujifilm køber sig ind i biotekfirma og lander produktionskontrakt

Japanske Fujifilm, der er i færd med at overtage Biogens fabrik med 800 ansatte i Hillerød, har investeret 18,4 mio. kr. i et biotekselskab og skal fremover producere selskabets eksperimentelle stamcellebehandling mod en knoglesygdom.

Shigetaka Komori, adm. direktør i Fujifilm-konglomeratet. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Kim Kyung-Hoon

Det japanske Fujifilm-konglomerat udvider igen sit sats på lægemiddeludvikling – denne gang med en investering i et japansk biotekselskab.

Fujifilm har skudt 300 mio. japanske yen (18,4 mio. kr.) i biotekselskabet Purec, som udvikler en eksperimentel stamcellebehandling fra en professor på japanske Shimane University, der skal kunne behandle knoglesygdommen osteogenesis imperfecta.

Som en del af aftalen skal Fujifilm også producere Purecs lægemidler på kontrakt, omend selskabet ikke afslører, om det eksempelvis skal foregå på den fabrik i Hillerød med 800 ansatte, som Fujifilm er ved at overtage fra Biogen.

Under aftalen har Fujifilm desuden fået en option på helt at overtage udviklingen, produktionen og markedsføringen af lægemidlet mod osteogenesis imperfecta.

Purecs behandling benytter stamceller til at styrke knoglerne, som er svage hos patienter med osteogenesis imperfecta, der opstår på grund af en medfødt genfejl. Deraf sygdommens navn, som oversat betyder "ufuldstændig knogleudvikling."

Ny ejer af Hillerød-fabrik med 800 ansatte jubler: "Det giver os et meget bedre tilbud" 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier