MedWatch

Finanstilsynet retter oplysning om Bavarian-aktien efter forkerte indberetninger

Spekulationen i kursfald for Bavarian Nordics aktie er ikke så omfattende som hidtil antaget. Forkerte indberetninger til Finanstilsynet gav misvisende status.

Foto: Jyllands-Posten

Bavarian Nordic-aktien er ikke så udsat for spekulation i kursfald, også kaldet shorting, som Finanstilsynet tidligere har fortalt.

Ifølge dagbladet Børsen har en fejl i indberetningerne til tilsynet nemlig givet et misvisende billede af omfanget af de såkaldte short-positioner, som i den seneste oversigt er nedjusteret med 1,65 procentpoint.

Det skyldes blandt andet en fejl i en indberetning fra den britiske investeringsvirksomhed Man Group, skriver avisen. Man Group har ikke ønsket at kommentere sagen. Det har til gengæld Anders Balling, underdirektør i Finanstilsynet.

"Det er problematisk. Reglerne er der for at skabe transparens i markedet, fordi det har en værdi for investorerne. Og så er det da et problem, når nogle klokker i det og ikke får indberettet det rigtige. For det ender med, at det bliver et forkert billede, som tegnes ude i markedet og offentligheden," siger han til avisen.

Finanstilsynet har tidligere fortalt, at short-positioner udgjorde 9,05 pct. af aktierne i Bavarian Nordic, men efter korrektionen lyder andelen nu på 'blot' 7,4 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier