MedWatch

Værdien af Warren Buffetts investering i Teva er faldet med et milliardbeløb

Den amerikanske mangemilliardær Warren Buffett har set værdien af sin investering i det israelske medicinalselskab Teva dale med et milliardbeløb siden årsskiftet. Aktien handles nu lavere, end da danske Kåre Schultz tiltrådte som topchef for selskabet.

Foto: /ritzau/AP/Nati Harnik

Warren Buffetts tro på den israelske medicinalkoncern Teva og dens danske topchef Kåre Schultz har kostet den amerikanske investorlegende og mangemilliardær dyrt i 2019.

Det skriver det israelske erhvervsmedie Globes.

Tevas aktiepris er raslet ned i løbet af 2019 senest med et stort dyk i denne måned, efter selskabet er blevet centrum for en sag i USA om ulovlige prisaftaler mellem en række generikaselskaber.

Det betyder, at Tevas aktie på børsen i New York nu koster blot 11,63 dollar stykket.

Aktien startede året lige under kurs 20 og tilbage i sommeren 2018 var den oppe i mere end 24 dollar stykket. Den horrible udvikling betyder, at aktien nu ligger lavere, end da danske Kåre Schultz trådte til som topchef for at vende skuden i det skrantende selskab og bringe væksten tilbage.

Mens der er tegn på, at den omfattende spareplan danskeren har søsat, er ved at virke, så er markedets tiltro til selskabet altså ikke på det højeste.

For Warren Buffett og hans investeringsselskab Berkshire Hathaway betyder udviklingen, at værdien af de 43 mio. aktier, man ejer i Teva, er blevet 283 mio. dollars - eller cirka 1,9 mia. kr. - mindre værd siden årsskiftet.

Berkshire Hathaway købte sig ind i Teva i fjerde kvartal af 2017, da den gennemsnitlige kurs ifølge Globes var på 15 dollar. Og man øgede sin ejerandel i første og andet kvartal af 2018, da prisen lå i et leje omkring 18,5-19,5 dollar.

Det vides dog ikke præcis hvilken pris, aktierne er blevet købt til.

Teva beskyldes for at fuske med medicinpriser i USA 

Novartis følger trop med Teva og afviser anklager om fusk med medicinpriser i USA 

Warren Buffet fordobler investering i Teva 

Investorlegende kaster sig ind i Teva 

Teva-aktien når højeste niveau siden Kåre Schultz tiltrådte 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier