MedWatch

Fond donerer 680 millioner kr. til medicin mod slangebid

Der skal udvikles moderne og effektive behandlinger til slangebid, hvis det står til en britisk sundhedsfond, der kaster 80 mio. pund (680 mio. kr.) efter nye løsninger og behandlingsmetoder.

Den britiske Wellcome-fond kalder slangebid for en "skjult sundhedskrise" på verdensplan. | Foto: Per Rasmussen

Der dør 120.000 mennesker om året af slangebid, mens 400.000 får livsomvæltende skader som amputationer som følge af mødet med en giftslange.

Det kalder den britiske fond Wellcome for en "skjult sundhedskrise" og ved en global sundhedsindsamling lancerede fonden et projekt, som både skal forbedre verdens lagre med modgift – den eneste nuværende behandlingsform – og udvikle ny og mere effektiv medicin til fremtiden.

Fonden skyder derfor 80 mio. pund i projektet, svarende til ca. 680 mio. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Behandlingen af slangebid er afhængig af en 100 år gammel proces," sagde David Lalloo, der er professor og direktør ved Liverpool School of Tropical Medicine, under vedgørenhedsarrangementet.

Ifølge professoren er en enorm mangel på finansiering i forskning på medicinområdet skyld i, at tusindvis af mennesker unødvendigt dør hvert år.

Verdenssundhedsorganisationen WHO vil senere på måneden lancere et såkaldt roadmap om slangebid, der vil have en målsætning om at halvere dødsfald og invalidering som følge af slangebid inden 2030.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier