MedWatch

Belgisk biotekselskab rejser 300 mio til studier med celleterapi mod NASH

Et biotekselskab fra Belgien, som udvikler celleterapier mod leversygdomme, har rejst små 300 mio. kr. i en serie D-runde. Pengene skal bruges til at gå i klinikken med den fremmeste kandidat inden for behandlign af fedtlevertilstanden NASH.

Foto: Colourbox

Biotekselskabet Promethera Biosciences, der har base i den belgiske by Mont-Saint-Guibert, har netop sikret sig frisk finansiering på næsten 300 mio. kr.

Det skriver Fiercebiotech.

Nærmere bestemt har man rejst 39,7 mio. euro (296 mio. kr.) i en serie D-finansieringsrunde. Pengene skal bruges til den videre kliniske udvikling af selskabets fremmeste kandidat, Hepastem, som er en cellebaseret behandling mod leversygdomme, der er baseret på progenitorceller fra leveren.

Dels skal man fortsætte den videre udviking af behandlingen mod akut-i-kronisk leversvigt (ACLF), hvor man allerede er i gang med et fase 2a-studie.

Herudover vil man også starte et klinisk studie med behandlingen mod fedtleversygdommen ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH) på et sent stadie af sygdommen. I forbindelse med fremskreden NASH opstår der store skader på leveren, såkaldt cirrose, og der er risiko for leversvigt.

Endelig skal en del af pengene bruges til at øge produktionen af celleterapierne til de kliniske studier og på selskabets prækliniske arbejde, hvor man udviler en anden celleterapi, H2stem, til vævsgendannelse og antistoffet atrosimab mod NASH og leverfibrose.

Ifølge Prometheras topchef, John Tchelingerian, vil man inden længe starte studiet med Hepastem i NASH ved centre i Europa og med tiden udvide det til både USA og Asien.

Belgisk leverselskab klar til børsnotering 

Stamcelle-direktør: Det kan blive en blockbuster 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier