MedWatch

Kopigiganten Sandoz køber rettigheder til originalt lægemiddel

Selvom Sandoz længe har været en kendt spiller inden for kopimedicin, har virksomheden nu købt rettighederne til at sælge Shionogis nye, originale og patenterede lægemiddel Rizmoic på centrale dele af det europæiske marked.

Sandoz' midlertidige topchef Francesco Balestrieri glæder sig over firmaets aftale om at markedsføre et originalt lægemiddel. | Foto: Sandoz

Det må betegnes som noget af et kursskifte, efter Sandoz, et af verdens ledende selskaber inden for generika, har købt rettighederne til at markedsføre og sælge et helt nyt og patenteret lægemiddel.

Det drejer sig om Shionogis opioid-medicin mod forstoppelse Rizmoic, der markedsføres under navnet Symproic i USA, hvor det blev godkendt for snart to år siden, mens det netop har fået grønt lys i Europa i slutningen af februar.

Sandoz har nu købt rettighederne til at sælge medicinen på vigtige dele af det europæiske marked; Tyskland, Storbritannien og Holland.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Sandozs midlertidige topchef Francesco Balestrieri betegner aftalen som "et betydeligt skridt fremad" mod Sandoz' mål om "i højere grad at fokusere på differentierede værdibaserede behandlinger."

Virksomheden er en division under den schweiziske medicinalgigant Novartis, og udtalelserne strider noget imod koncernens tidligere udmeldinger. Adm. direktør i Novartis, Vas Narasimhan sagde eksempelvis i forbindelse med selskabets fjerde kvartalsregnskab, at målet med Sandoz var at være den ledende spiller på markedet for kopimedicin og derfor ville rette sig mod biosimilære samt generika, som var særligt svære at fremstille.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt Novartis har planer om at frasælge Sandoz, selvom selskabet selv afviser det.

Novartis-selskabet Sandoz får ny direktør

Novartis afviser rygter om opsplitning af kopiforretningen Sandoz 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier