MedWatch

Novartis afviser rygter om opsplitning af kopiforretningen Sandoz

Novartis forsikrer, at selskabet ikke vil skille sin generikaforretning Sandoz ud, som en schweizisk avis ellers rapporterede.

Foto: /ritzau/AP/Yannick Bailly/

Novartis afviser nu offentligt, at det har planer om at udskille sin generikaforretning Sandoz, efter at en schweizisk avis tidligere på ugen rapporterede, at det var tilfældet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Avisen Tages-Anzeiger skrev, at Novartis på en investorkonference i London havde fortalt om planer om at gøre Sandoz "uafhængig," og at selskabet i den forbindelse overvejede "alle strategiske muligheder."

Men ifølge Novartis har avisen blot misforstået budskabet.

"Målet er at gøre Sandoz så agil, som mulig, for at kunne konkurrere - at give Sandoz autonomien til at være så agil, som muligt," siger Sreejit Mohan, en talsmand fra Novartis, til Reuters.

"Det er den besked, vi har leveret, så jeg har ingen idé om, hvordan det er blevet til en 'opsplitning'," siger han videre.

Han forsikrer, at det er et "fundamentalt fokus" at beholde Sandoz i Novartis-regi.

Novartis dropper at lancere biosimilær konkurrent til Roche i USA 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier