MedWatch

Express Scripts vil sætte månedligt prisloft på insulin til 25 dollar

Den største medicinindkøber på det amerikanske marked vil lægge loft over amerikanske patienters udgifter til insulin-produkter.

Foto: Express Scripts/PR

Amerikanere med diabetes kan måske se frem til at spare lidt på insulinregningen i fremtiden, hvis det er købt gennem Express Scripts og sygekassen Signa, som selskabet fusionerede med sidste år.

I hvert fald vil Express Scripts ifølge The New York Times sætte et månedligt loft på insulinpriserne til 25 dollar. Dermed kan forbrugerne gennemsnitligt spare 16 dollar i måneden, skriver avisen.

Netop priserne på insulin har været til heftig debat i lang tid, og listepriserne på insulin har længe været under pres, lyder meldingerne fra medicinalselskaber som danske Novo Nordisk og amerikanske Eli Lilly.

Debatten er opstået, fordi listepriserne i tidligere år er steget så meget, at det har vakt harme blandt både diabetikere og politikere, der har kørt kampagner mod medicinalselskabernes priser på det livsvigtige medicin.

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier