MedWatch

Biotekfirma starter fase 1 med skræddersyet kræftbehandling og hyrer medicinsk chef

Danske Evaxion Biotech, der udvikler en kræftterapi baseret på kunstig intelligens, har netop doseret første patient i et nyt forsøg rettet mod tre forskellige kræftformer. Markedet er i milliardstørrelsen, siger adm. direktør.

Lars Staal Wegner er adm. direktør i Evaxion, som netop har doseret første patient i et nyt studie rettet mod tre forskellige kræftformer. | Foto: Evaxion Biotech

Biotekfirmaet Evaxion har doseret den første patient med selskabets lægemiddelkandidat, EVX-01, som i kombination med PD-1/PD-L1-hæmmere er designet til at få immunsystemet til at genkende unikke forandringer i den individuelle patients kræftceller.

Ved hjælp af genteknologi og kunstig intelligens er den nye immunterapi således skræddersyet til den enkelte, så kræftcellerne elimineres mere effektivt og uden de bivirkninger, man ser ved eksisterende terapiformer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier