MedWatch

Selskab bag selvlysende kræftceller klar med børsprospekt - biotekfolk køber aktier

Firmaet Fluoguide, hvis hovedprodukt skal gøre kræftceller selvlysende og dermed lettere at bortoperere, har udgivet sit prospekt og fastlagt en dato for sin børsnotering.

Morten Albrechtsen, adm. direktør i Fluoguide, er klar til en børsnotering i maj. | Foto: Combigene

Danmark får snart endnu en børsnoteret life science-virksomhed, når det lille, nystartede diagnostikhåb Fluoguide går på minibørsen Spotlight i Sverige.

Selskabet har nu udgivet sit prospekt og har valgt en dato for sin børsnotering: Den 7. maj.

Af prospektet, som er et dokument med alle de informationer, investorerne skal kende for at selskabet kan gå på børsen, fremgår det, at Fluoguide sigter efter en markedsværdi på 19,8 mio. kr.

Cirka 10 mio. kr. af de penge er på forhånd sikret hos en række investorer, som tæller et par kendte navne fra den danske medicinal- og biotekscene.

Blandt andet har Patrik Dahlen, der er adm. direktør i Hillerød-selskabet SSI Diagnostica, bestyrelsesmedlem i Leo Pharma, formand i diagnostikselskabet Visiopharm og tidligere topchef i Neurosearch, investeret 1 mio. kr. i projektet.

Også Scandion Oncologys topchef og professor emeritus på KU Niels Brünner har kastet 50.000 kr. i puljen.

Selvlysende kræfttumorer

Fluoguides hovedaktiv er en behandling, der gør kræftceller selvlysende under operationer.

Det skal hjælpe kirurger med at sørge for, at de ikke efterlader kræftceller, når de bortopererer kræfttumorer i patienter med eksempelvis hjernekræft, hovedhalskræft eller kræft i bugspytkirtlen.

"Vi vil gerne øge præcisionen af kirurgi. Hvis man kan hjælpe kirurgerne med at gøre deres arbejde hurtigere, bedre og billigere, så er der en enorm samfundsgevinst i det," sagde selskabets adm. direktør Morten Albrechtsen til MedWatch i marts.

I første omgang skal Fluoguide bruge pengene fra børsnoteringen til at afprøve behandlingen, der har fået navnet FG001, i et fase 1/2-studie.

Erfarne biotekfolk bag projektet

Bag Fluoguide står Morten Albrechtsen, der er tidligere topchef i biotekfirmaerne Nanovi, Innocc og Enkam Pharmaceuticals og har en fortid i Nycomed og Boehringer Ingelheim, professor og overlæge Andreas Kjær, som er leder af en 40-mand-stor forskningsgruppe på Rigshospitalet, og Grethe Rasmussen, der har været mangeårig direktør for produktudvikling i Ascendis Pharma.

Derudover har Fluoguide samlet en bestyrelse bestående af den svenske medicinaldirektør og erhvervsmand Arne Ferstad, Bioporto-topchef Peter Mørch Eriksen, investorspecialisten Micaela Sjökvist og Shomit Ghose, der er partner i Silicon Valley-venturefonden Onset Ventures.

Fluoguide har prissat sine 4 millioner aktier til 4,95 kr. stykket.

Start-up går på børsen - vil gøre kræftceller selvlysende 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier