MedWatch

Svensk biotekchef vil skabe pendant til Genmab

Alligator Bioscience tror på, at det kan skabe et nyt blockbustermiddel på kræftområdet.

Foto: Colourbox

Sunstone-selskabet Alligator Bioscience fra Lund i Sverige er ikke bange for at sammenligne sig med danske Genmab, der har sendt foreløbig to lægemidler på markedet og har skabt en multiblockbuster-forretning.

Det siger selskabets topchef Per Norlén til Børsen.

"ATOR-1015 har lige så stort et potentiale som Darzalex. Det kan blive noget lignende," siger han med henvisning til selskabets hovedaktiv, lægemiddelkandidaten ATOR-1015, der er et antistofbaseret immunteraperi rettet mod solide kræfttumorer.

Det svenske selskab har da også - ligesom Genmab - indgået en aftale med amerikanske Johnson & Johnson om rettighederne til midlet, der for nylig har foretaget overgangen til klinisk udvikling.

Alligator Biosciences ansatte i januar 2018 danske Charlotte Russell som medicinsk chef. Hun kom til selskabet fra en stiling senior medical director hos Genmab.

Sunstone-selskabet Alligator indleder dansk-svensk forsøg 

Sunstone-selskabet Alligator starter fase 1-studie med nyt kræftmiddel 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier